‘Geen EU-geld meer voor anti-Europese extremisten’

De Europese Commissie wil het moeilijker maken voor anti-Europese partijen, zoals FN en Vlaams Belang, om Europese financiering te krijgen.

Het kan niet de bedoeling zijn dat we de koffers vullen van anti-Europese extremisten’, zei Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie, gisteren tijdens zijn State of the Union in Straatsburg. De Europese Commissie kondigt daarom, op vraag van het Europees Parlement, morgen strengere regels aan voor de subsidiëring van Europese politieke partijen en stichtingen.

Nu is het voor kleine extreemrechtse partijen en stichtingen vrij eenvoudig om EU-subsidies te krijgen, net als voor bijvoorbeeld de grotere Europese Volkspartij. Toen in 2004 het systeem werd opgezet, wilde men extreemrechtse partijen niet anders behandelen dan andere partijen. Manfred Weber, de fractieleider van de christen­democraten in het Europees Parlement, eiste eerder dit jaar actie: ‘Zij die de EU willen vernietigen, kunnen geen EU-geld krijgen.’…

 

/’Juncker is zelf een populist’

Sinds 2014 volstond de handtekening van zeven (desnoods lokale) politici uit zeven verschillende lidstaten om zo’n partij op te richten. Om de gaten in het net te dichten, zal een Europese politieke partij nu de steun moeten genieten van verschillende nationale partijen.

leesverder>>
standaard

Gerelateerd; sceptr>> joostniemoller>>

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.