Lidl geeft fout toe en gaat verpakkingen ‘zo snel mogelijk’ wijzigen

Winkelketen Lidl heeft haar excuses aangeboden en aangekondigd de verpakkingen waarop kruistekens verwijderd waren, “zo snel mogelijk” te wijzigen. “Het spijt ons oprecht”, luidt het. “Het is duidelijk dat er een fout gemaakt werd.”

Lidl geeft fout toe en gaat verpakkingen 'zo snel mogelijk' wijzigenVorige week kwam Duitse winkelketen Lidl in een storm van kritiek terecht nadat bleek dat ze met opzet kruistekens hadden verwijderd van Griekse kerkkoepels op die op de verpakking van de moussaka stonden. Vele klanten spraken van een schande en eisten een rechtzetting. Ook de Griekse Orthodoxe Kerk eiste verontschuldigingen.

“Zo snel mogelijk” wijzigen

Voor de moussaka, artikel van een tijdelijke productlijn verbonden aan een bepaalde streek, gebruikte Lidl foto’s van het eiland Santorini – ook wel gekend als Thera. Het eiland, een 200 km ten noorden van Kreta, huist een aantal gebouwen met blauwe koepels. De gebouwen in kwestie zijn beter bekend als de blauwe koepels van Oia. Op die koepels zijn kruisen bevestigd. Op de Lidl-verpakking werden de kruisen echter vakkundig verwijderd…

leesverder>>
sceptr

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.