Wir schaffen das? Bijna 400.000 Syriërs mogen via gezinshereniging hun familie naar Duitsland laten komen

De vluchtelingencrisis is nog lang niet voorbij, zo blijkt als we de cijfers bekijken die voortvloeien uit inschattingen over de asielinstroom in Duitsland. Via mechanismen als gezinshereniging wordt er verwacht dat er alleen in 2018 al zo’n 390.000 Syriërs zullen proberen om hun familie naar onze oosterburen te halen.

Nadat bondskanselier Angela Merkel de woorden “wir schaffen das” had geuit in een poging een inwendige Duitse politieke crisis te bezweren, werden haar woorden tot de schrik van velen opgepikt ver buiten de landsgrenzen. Vanaf media 2015 probeerden daarna één miljoen asielzoekers uit het Midden-Oosten hun heil te zoeken in Duitsland…

/In 2015 waren er nog slechts 24.000 verzoeken van Irakezen en Syriërs, maar in 2016 steeg dit al naar 48.000. Voor heel 2017 wordt er gerekend op 72.000 – een drievoudiging ter vergelijking met slechts twee jaar ervoor…

/‘Vanaf maart 2018 stijgt dit potentiële aantal met 120.000 zaken.’ Je kan dus zeggen: alleen al in 2018 is het 390.000 Syriërs toegestaan om hun families naar ons te halen!

leesalles>>
dagelijksestandaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.