Amsterdamse jihadist verspreidt IS-propaganda

Amsterdam – De Amsterdamse salafist Keith Rienksma staat in nauw contact met Nederlandse terreurverdachten en jihadgangers en verspreidt IS-propaganda.

 Dat meldt Het Parool, dat onder meer met Rienksma zelf sprak. Hij had onder meer contact met Raoul A., die onlangs werd opgepakt in Suriname, waar hij mogelijk een aanslag wilde plegen op de Amerikaanse ambassadeur.

Rienksma was eerder actief in de salafistische jongerengroep Straat Dawah. Meerdere jongeren uit die groep zijn naar het kalifaat van Islamitische Staat gegaan. Bovendien beheerde Rienksma de Facebookgroep De Zuivere Aanbidding…

leesverder>>
telegraaf

Parool;

Keith Rienksma: ‘Ik ga niet piepen als je mij extremist noemt’

De bekeerde Amsterdammer Keith Rienksma (32) is een spil in radicaal-islamitische kringen. Hij heeft contacten met terreurverdachten en jihadisten. Wie is hij en welke denkbeelden verspreidt hij?

Heb ik het gevoel dat ik in vijandelijk gebied zit?” Keith Rienksma (32) herhaalt de vraag en kijkt om zich heen, naar de mensen die voorbijtrekken aan het terras op de Oosterdokskade. Het is druk op straat, met wandelende toeristen, ouders, kinderen en bejaarden. Amsterdammers fietsen voorbij…

leesverder>>
parool

wnl;

Jihadist noemt Amsterdam vijandelijk gebied: ‘Het is oorlog

De bekeerde Amsterdamse jihadist Keith Rienksma vindt zijn stad voelen als ‘vijandelijk gebied’… /…het is oorlog, hoe graag iedereen dat ook wil vergeten. Ik wil dat Nederland een islamitisch kalifaat wordt, met de sharia als wet.”

Rienksma is verbaasd dat er nog geen aanslag is geweest in Nederland. Hij denkt dat het een kwestie van tijd zal zijn. Aanslagen op burgers keurt hij in principe af, al is dat geweld wel gerechtvaardigd. Liever ziet Rienksma geweld tegen de Nederlandse regering of doelwitten als Charlie Hebdo…

/Volgens Rienksma begrijpen veel (gematigde) moslims IS niet goed. “Ik word ook wel moe van die moslims. Ze willen het geloof belijden, maar als je ze dan wijst op geweld dat is toegestaan volgens de Koran, willen ze daar niks van weten”, zegt hij.

Spil in het jihadistennetwerk…

leesverder>>
wnl

Gerelateerd; tpo>> FenixxDossier>>

Gerelateerde afbeelding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.