Salafistische imam preekte in Nieuw-West

Een kopstuk uit salafistische hoek heeft de afgelopen weken gepreekt in de Ummahmoskee in Nieuw-West, waar het bestuur volgens ingewijden juist een machtsstrijd voert met salafistische jongeren.

Afbeeldingsresultaat voor Rachid NafiDe ultraorthodoxe imam Rachid Nafi hield vorige week en de week daarvoor de vrijdagpreek. Nafi is de vaste imam van de As-Soennahmoskee in Den Haag, een prominent salafistisch bolwerk. De uit Marokko afkomstige Nafi, die in het Arabisch preekt, volgde in 2012 imam Fawaz Jneid op, die in de ogen van het bestuur van de As-Soennahmoskee te extreem was.

In tegenstelling tot zijn voorganger roept Nafi jongeren op niet naar Syrië te reizen. Ook neemt hij herhaaldelijk afstand van IS. Maar NRC Handelsblad omschreef zijn preken in 2015 als ‘fel van toon’. De krant noemde een preek waarin Nafi uithaalde naar Nederlanders en het Westen, die met twee maten meten jegens moslims. Ook hekelde hij sjiieten, na soennieten de grootste groep moslims.

‘Morele verdorvenheid’
In een preek in februari vorig jaar haalde hij, volgens een vertaling op de website memri.org, uit naar ‘verdorven media’ die ‘zelfs zingende kinderen tonen’ en vrouwen met make-up…

leesverder>>
parool

In Utrecht… Allemaal arabische shit, niet te volgen DUS daarom eisen dat UITSLUITEND in ’s lands taal gesproken wordt!

  • Dr.Sheikh Rachid Nafi خطبة الجمعة الصدقة الشيخ الدكتور رشيد نافع الإنفاق ورمضان 16/6/2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.