Formatiewatch – Ruud Lubbers bepleit opnemen 25.000 vluchtelingen per jaar, Jan van de Beek ageert; “Nee Lubbers, we hebben geen vluchtelingen nodig”

‘Vluchtelingen hebben ons nodig, maar wij hen ook’

Voormalig minister-president Ruud Lubbers adviseert de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie alsnog 25.000 vluchtelingen per jaar op te nemen.

Dat schrijft de CDA’er samen met emeritus hoogleraar Paul van Seters in NRC Handelsblad. Een dergelijke eis van GroenLinks leidde er toe dat eerdere onderhandelingen over een nieuw kabinet sneuvelden. Het is Lubbers te doen om VN-vluchtelingen die jaarlijks worden verdeeld door de UNHCR. De oud-premier leidde begin deze eeuw de organisatie als Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen.

De vluchtelingen kunnen volgens Lubbers een middel tegen de vergrijzing betekenen.

“Mede daarom zouden 25.000 VN-vluchtelingen die jaarlijks naar Nederland komen, mits…

leesverder>>
tpo

In NRC; Neem 25.000 vluchtelingen per jaar op

…Die gedachte moet ons inziens helemaal niet van tafel. Vluchtelingen hebben ons nodig, maar wij hen ook. Door de VN erkende vluchtelingen zijn geen gelukzoekers. Zij kunnen, met hun kinderen en kindskinderen, in een vergrijzend Nederland waardevolle medeburgers worden.

UGH!

leesalles>>
nrc

Overig; dds>> elsevier>> geenstijl>> hpdetijd>> fenixx>> elsevier2>> dds2>>

Jan van de Beek ageert in NRC; “Nee Lubbers, we hebben geen vluchtelingen nodig

Vervuil het debat over migratie niet door de economische bijdrage van vluchtelingen te roemen – die is er helemaal niet. Opvang van vluchtelingen is liefdadigheid, betoogt .

…Het gevolg was dat gastarbeiders massaal werden ontslagen. Doordat na de onafhankelijkheid van Suriname ook nog eens veel Surinamers instroomden op de arbeidsmarkt liep de werkloosheid onder niet-westerse allochtonen snel op. Een derde van hen zat begin jaren tachtig zonder werk.

Over de hele jaren tachtig en negentig lag de werkloosheid onder niet-westers allochtonen gemiddeld bijna viermaal hoger dan onder autochtonen. De negatieve bijdrage voor de schatkist werd in een nooit gepubliceerde SCP-notitie van oud-directeur Carlo van Praag uit 1987 voor de jaren 1987-2000 provisorisch op 53 miljard gulden geraamd, ongeveer 38 miljard euro nu. Het ging dan om kosten voor uitkeringen, gezondheid, onderwijs en minderhedenbeleid…

leesalles>>
nrc

  • De pijnlijke cijfers achter asielmigratie; Ruben Munsterman met Jan van de Beek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.