Paul Cliteur houdt ‘links’ én ‘rechts’ een spiegel voor ‘De ironie ontgaat u? Echt?’

De schrandere rechtsgeleerde en bekende secularist Paul Cliteur heeft ophef veroorzaakt. In een artikel voor TPO concludeerde hij dat het nu maar eens gedaan moet zijn met de ‘occidentofobie’ of ‘haat tegen de westerse cultuur’.

Echt nieuw is dat niet: eerder schreef Thierry Baudet een boek over ‘oikofobie’, volgens hem “een ziekelijke afkeer van het thuis. Een angst voor het eigene. Een instinctieve neiging de eigen cultuur, de eigen gebruiken, de nationale identiteit en geschiedenis af te vallen. Belachelijk te maken. Te verzwakken, te beschimpen”.

Nieuw is dat Cliteur concludeert dat de situatie zo dramatisch is dat we moeten overgaan tot ‘oplossingen’ als een meldpunt en de bestraffing van zelfs nog maar het aanzetten tot occidentofobie. Overigens vind ik dat bizar: dat je ervoor zou pleiten om “misschien nog niet de occidentofobie zelf strafbaar te maken, maar dan toch het aanzetten daartoe,” aldus Cliteur. Ergens toe aanzetten strafbaar stellen maar de daad zelf die daaruit volgt niet? Andere ingrijpende voorstellen van Cliteur: “We moeten ook een cordon sanitaire bouwen rond occidentofobische partijen en we zullen op zijn minst de adverteerders in occidentofobische kranten moeten waarschuwen dat zij een bijdrage leveren aan de Untergang des Abendlandes.”..

leesverder>>
tpo\samvanrooij

Gerelateerd Paul Cliteur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.