Ons bloed zal blijven vloeien

by Jan Roos

Nog voor de gruwelijke aanslag in Manchester had ik weer eens een onderhoudend gesprek met een moslim.

Hij vertelde mij dat ik op een ‘hitlist’ sta van salafisten en liet me het lezen. En inderdaad: er stonden twee A4’tjes vol met citaten van mij over de islam met de uitleg waarom het allemaal niet klopt wat ik zeg en waarom ik hun vijand ben.

Nu waren mijn uitspraken niet erg radicaal, meer in de vorm van dat er weinig zelfreflectie is bij de moslimgemeenschap in Nederland. Maar ook dat de Koran geen andere interpretatie kent dan de letterlijke uitvoering van het geschrift, precies zoals IS doet, aangezien Allah zelf het boek heeft geschreven. En het woord van God is niet door het eenvoudige grondpersoneel te interpeteren. Het gesprek verliep zoals altijd. Alles wat ik zei was onzin, want ik wist niks van de Islam en de Koran. Daarbij mocht ik er ook helemaal niks van vinden omdat ik geen moslim ben. Jodenhaat: joden zijn de vrienden van moslims. Vrouwenonderdrukking: islamitische vrouwen hebben het juist beter dan Westerse vrouwen. Uitmoorden van andersgelovigen: bestaat helemaal niet. Homohaat: onder Nederlanders veel erger…

readmore>>
dagelijksestandaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s