MoetLees: Het probleem is niet Islamitische Staat, maar Islamitische Haat

by Raymond Ibrahim

Een leugen verbergt de waarheid. En onaangename, maar verborgen waarheden krijgen nooit de kans om te worden erkend, aangepakt en ontzenuwd. Vanwege deze simpele waarheid heeft een van de grootste leugens van onze tijd – nl. dat geweld gepleegd in naam van de islam niets te maken heeft met de islam – de intrinsiek zwakke islam tot de gesel van de moderne wereld gemaakt, zonder enig teken van verlossing aan de horizon.

Strategie
Het is daarom nuttig om de belangrijkste strategie te onthullen die gebruikt wordt door leugenaars in de overheid, de media en de wetenschap: 1. ontken de algemene, maar chronische dagelijkse berichten van moslimgeweld tegen niet-moslims overal in de wereld; 2. richt je alleen op spectaculair moslimgeweld, dat – omdat het bijna altijd gepleegd wordt door professionele jihadigroepen – kan worden afgeschilderd als een eindig, tijdelijk en lokaal probleem: versla die bepaalde “terroristische groep” en het probleem is verdwenen.

ISIS
Bij wijze van voorbeeld: neem de islamitische aanslagen op christelijke kerken. De afgelopen maand, nadat in twee Egyptische kerken bomaanslagen waren gepleegd, was iedereen er heel snel bij om uit te leggen dat iets genaamd “ISIS” – wat uiteraard niets met de islam te maken heeft – verantwoordelijk was…

leesverder>>
opiniez\raymondibrahim
Also published on Fenixx.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.