Koranlezing 11 mei 2017, Surah 2 / Ayat 221

Deze ayat (vers) valt veel over te zeggen omdat het nogal wat impliceert. Al deze implicaties staan volledig haaks op onze samenleving, haaks op onze democratie, haaks op onze rechtsstaat en haaks op onze normen en waarden.

Om te beginnen wordt u als niet-moslim weggezet als afgodendienaar. Er staat hier geen nadere nuancering dus als u géén religie aanhangt wordt u hier eveneens onder geschaard. Wel dient opgemerkt dat dit vers geabrogeerd is door Surah 5:5 waarin gesproken wordt over “kuise” vrouwen (moslima’s) en zelfs die vrouwen aan wie de moslimba’al (ba’al=meester) Allah het boek eerder gegeven had (joden). Maar ook bij abrogatie komen versen niet te vervallen ook al zijn ze “vervangen” omdat niemand de “heilige” koran kan of mag wijzigen. Het is immers het onfeilbare eeuwige universele boek van de moslim-god voor de mensheid (alléén moslims; want u bent als ongelovige minder dan een dier, het ergste wezen dat bestaat).

Het vreemde is hier, zoals op de meeste plaatsen in de koran, dat er gesproken wordt over de vrouw maar tegen de man. De vrouw is hier het lijdend voorwerp, zij heeft hierin géén zeggenschap. In het tweede gedeelte gaat het namelijk over het uithuwelijken van vrouwen met een advies aan de moslimman. Waarom zijn mohammedaninnen zo onderdanig aan hun partner en gedragen zij zich als een slaaf? U weet het nu.

De boodschap is hier feitelijk dat een moslim nooit een niet-moslim mag huwen op straffe van Allah. Niet zo verwonderlijk omdat een gelovige zelfs geen vrienden mag zijn met een ongelovige volgens zowel de koran als hadith Al-Bukhari. Dit soort zaken, als ook de totaal verschillende benadering van enerzijds broeders/zusters en anderzijds de ongelovigen, maakt dat de islam uit een dualistisch denken bestaat. Dualisme is de kern van de islam en dat is precies wat de islam zo kwalijk maakt voor de mensen die met heel die islam niets van doen hebben. Geen enkele ander religie dicteert zijn aanhangers wat deze dienen te doen in het licht van omgang qua straf, strijd en dus oorlog, tegen buitenstaanders van die religie. Alleen de islam heeft en hanteert zo’n oorlogshandboek.

Een andere implicatie hier is het geoorloofd neuken met slaven omdat deze op één lijn gesteld worden met het huwelijk. Mohammed was geobsedeerd door seks en dat komt dan ook veelvuldig voor in de koran, zelf had hij zo’n 13 vrouwen waarvan gezegd in de hadith dat hij die in één nacht deed… (om even in de actualiteit te blijven.) Aisha was zijn 6-jarige lievelingetje die hij overigens pas neukte toen zij de leeftijd van 9 jaar had bereikt. Dat terzijde. Het is lachwekkend dat hier wordt gesproken over een “gelovige slaaf” omdat een slaaf bezit is waarmee de moslim kan doen wat hij wil. De slaaf of slavin is immers gekocht op de slavenmarkt òf is verkregen als oorlogsbuit uit strijd met de ongelovigen. Waar komen toch al die kindhuwelijken vandaan? U kunt m zelf invullen nu.

De trigger bij het hebben van seks is hier het al dan niet geloven van de vrouwelijke wederhelft. Ook is het vandaag de dag zo, dat vrouwen, indien zij met een moslim willen trouwen, zich dienen te bekeren tot de islam. Vanuit een overheersende rol van de man wordt dit opgelegd. “Ongelovigen leiden de gelovige naar de hel” is de boodschap, en daar zijn de naïeve gelovigen, de mohammedanen ook wel moslims ook wel islamieten, erg gevoelig voor, zelfs zijn zij bereid te sterven voor die praatjes over hel en paradijs. Het vuur staat in de koran altijd voor de hel. Waar komen al die “martelaren” toch vandaan? Welnu, dit soort indoctrinatie drijft die mensen naar dergelijke jihadistische hoogten…

Als laatste een normen en waarden puntje. Zo dwars op wat binnen onze samenleving leidend is, staat hier dat vergiffenis en paradijs uitsluitend daar zijn voor de mohammedaan door absolute gehoorzaamheid aan de wetten van de islamitische ba’al Allah. Dat, terwijl wij vergiffenis geven wanneer iemand berouw toont van zijn spreken of handelen. Dit heeft natuurlijk te maken met onze van oudsher christelijke roots. De bijbel predikt iets soortgelijks. Echter berouw in deze context is de koran vreemd. De moslim dient de tekenen van zijn ba’al Allah altijd te volgen (en in het verlengde daarvan de pedoprofeet Mohammed, maar daarover later meer) want bij ongehoorzaamheid of hypocrisie dan volgt er een zware straf en gaat dat ten koste van te verdienen pluspunten voor toegang tot het paradijs. Waarom vinden teveel mohammedanen toch dat de wet van Allah prevaleert boven de grondwet? U kunt het nu invullen.

Enfin, kort samengevat over deze ayat;

  • Vrouwen zijn minderwaardig
  • De man heeft absolute zeggenschap over de vrouw
  • Huwelijk moslim met een ongelovige vrouw onmogelijk
  • Slavinnen, Seksslavinnen geoorloofd
  • Ongelovigen leiden naar de hel
  • Allah’s wet dient opgevolgd te worden op straffe van de hel
  • Koran is puur wettisch
  • Dualistische benadering van gelovige / ongelovige

Hopelijk heeft u er iets van opgestoken.

Share/Deel deze boodschap ter verspreiding van het ware gezicht van de islam, dank.

Fijne dag.

Also published on Fenixx.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.