Beschouwing NPO Journaal donderdag 02-03-2017

Het NPO journaal gedurende een maand gefileerd op gehalte van kleuring, framing, bashing of nietszeggendheid. Vandaag het journaal van donderdag 02 maart met nog 13 dagen te gaan tot aan de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart. Kunnen ze zich een beetje inhouden bij de NPO tot die tijd of wordt het een orgastisch gebeuren van framing? Objectiviteit naar de belastingbetaler die de NPO financiert valt nooit mee…

npo-verkiezing-journaal-mrt02

De NPOlicor begint dit keer met wat angst inboezeming want… de Russen. De Amerikaanse minister van justitie Jeff Sessions heeft contact met de Russische ambassadeur onder ede verzwegen en is nu discutabel. Volgens de AIVD hebben ook in Nederland rusland-spionage-aivdontmoetingen plaatsgevonden tussen Russische geheim agenten en mensen van het Trump kamp. Verslaggever ter plaatse Wouter Zwart benadrukt de situatie met zijn hitsende opmerking dat de onthullingen maar niet ophouden bash bash. Kijk, hij kan ook zeggen dat het door de niet ophoudende onthullingen erg vervelend voor president Trump is… Klinkt net effe iets anders. Doorgaand op die “vreselijke” Russen wordt een itempje Zweden eraan vastgeknoopt waarin vermeld wordt dat onder “dreiging” van Rusland, Zweden de dienstplicht na een aantal jaren plots weer invoert. Tja… die enge Russen.

Facebook klapte al uit elkaar van de censuur maar nu gaat Nederland ook in die Mark Zuckerberg zotheid mee. NU.nl gaat samen met de Universiteit Leiden en Facebook de berichtgeving in Nederland screenen op fake-gehalte. Er komt een gutmensch in beeld die braakt over complotdenkers die denken dat de media zaken verzwijgen en daarom zelf nieuws naar buiten brengen. Dit gaat dus kennelijk bekeken worden. Inderdaad maakt bijvoorbeeld de NPOlicor zich bij nagenoeg ELKE uitzending schuldig aan het verhullen van nieuws. In plaats van de pijnpunten in de wereld te berde te brengen, komen ze met totaal irrelevante items waar niemand interesse voor heeft. De kijker moet vooral niet ongerust worden nietwaar?

campagneblog-wiebes-rutteEr volgt wat politiek nieuws over de verkiezingen, staatssecretaris financiën Wiebes en PvdA partijleider Asscher hakken op CDA voorman Buma in die vervolgens terugslaat. Ook Pinokkio Rutte komt nog leuk in beeld met kindjes in Amsterdam waarbij hij een moeder opbelt met de vraag of haar zoontje wat langer mag blijven en dat hij in veilige … gatver, ik word er onpasselijk van. Wat een enorme bullshit waar werkelijk geen hond op zit te wachten. Al die onzin en propaganda is terug te vinden op het vergiftigende N(O)SB propagandistische Campagneblog.

Marine le Pen wordt ook nog even gefileerd, de onschendbaarheid is door het Europees Parlement opgeheven zodat zij nu vervolgt kan worden vanwege tweets waarin zij IS gruwelen aan de kaak stelde door ze te laten zien. Zoëven had ik het over censuur… et voila, hier weer een voorbeeld waarin de waarheid niet getoond mag worden. De N(O)SB zou zelf die beelden eens aan de kijker in Nederland moeten tonen zodat de kijker zich een oordeel kan vormen over die verderfelijke islam, en dan wel gebaseerd op waargebeurde feiten. Oh nee, daar wordt het volk onrustig van hè… Enne, niets dan goeds over de islam naturrlijk, bah bah.

Als laatste item in het kader van bashing en framing, wordt u nog even bang gemaakt door een shot over de verkiezingen in Ierland met daarbij een onderwerp wat eg speelt namelijk de grensproblematiek. Door de Brexit zal er mogelijk weer strengere grenscontrole komen en daar zit niemand in die streek op te wachten zoals de NPOlicor verhaalt. Eigenlijk is de onderliggende boodschap naar de kijker; “wij moeten vooral geen Nexit willen want kijk toch eens naar die gevolgen”… De afhandeling die eind maart zal starten gaat  z e k e r  twee jaar duren. Wat een ramp hè N(O)SB?

zorgkosten-omhoogEén categorie 7 item gaat over de zorg, ook in het licht van verkiezingen, er moet een grens worden getrokken in medicatie en medisch handelen oftewel, u wordt te duur op zeker moment. Pilletje meneer mevrouw? En ja, de overige items van de categorie 7 blablabla_WatEenGelul opvul-itempjes, staan voor u, zoals gewoonlijk, onderaan opgesomd, mogelijk voor sommigen wel interessant maar niet in het kader van politieke indoctrinatie, links-rechts-bashing en framing waar het in deze rubrieken over gaat.

En zie daar, Gerrit met zijn ge-weer…

groet Zeepertje

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.