Beschouwing NPO Journaal vrijdag 24-02-2017

Het NPO journaal gedurende een maand gefileerd op gehalte van kleuring, framing, bashing of nietszeggendheid. Vandaag het journaal van vrijdag 24 februari met nog 19 dagen te gaan tot aan de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart. Kunnen ze zich een beetje inhouden bij de NPO tot die tijd of wordt het een orgastisch gebeuren van framing? Objectiviteit naar de belastingbetaler die de NPO financiert valt nooit mee…

npo-verkiezing-journaal-feb24

Het proces van rotting is echt in alle geledingen van het apparaat Veiligheid en Justitie doorgedrongen. Vanavond was dan ook wederom het grootste item de beveiliging van Geert Wilders, althans, de gebreken ervan. Gisteren draafde ik wat door op Stef Blok als minister V&J maar ik word vanavond toch weer bevestigd in mijn oordeel. De beste man kwekte gisteren dat alles veilig was en geert-wilders-tweet-24-02-dbbzie hier wat er vandaag weer naar buiten komt. Hij LULT maar wat als een kop zonder kop waarbij hij het leven van een ander in de waagschaal stelt. Echt walgelijk. Er zijn dus nogmaals 2 verdachten aan het licht gekomen bij de Dienst Bewaking en Beveiliging. Mark Rutte blijft ook bij hoog en bij laag volhouden dat alles veilig is hoewel hij wèl begrijpt dat Geert Wilders er voor kiest om toch zijn publieke campagne activiteiten te staken… vreemde combi als hij zo zeker is?! Het ergste is dat één van genoemde verdachten een persoonlijke beveiliger van Wilders blijkt die ook toegang had tot de “safeplaces”, logisch toch dat bij de PVV leider de rillingen over plasman-advocaat-fariskz’n rug lopen. Deze beerput brengt de discussie uiteraard op de screening die, zo blijkt, welliswaar vooraf gebeurt maar wanneer een persoon eenmaal in dienst is nooit meer plaats vindt. De kreet “onderste steen” hoor ik twee keer vallen in deze aflevering. Met MH17 in het achterhoofd hoef ik daar weinig over te zeggen, die steen wordt zo snel mogelijk begraven. Dan ruimt NPOlicor ook nog tijd in voor het gejank van Plasman als advocaat van Farid K.; “Mijn cliënt heeft het zo moeilijk”… ja, dus… Eén ding snappen ze wel bij NPOlicor en dat is dat er nu geen ruimte is om Geert Wilders op welke wijze ook te bashen in het licht van deze gebeurtenissen. Zou het voortkomen uit fatsoen of een politiek correcte bangheid?

Er wordt doorgeschakeld naar het radiodebat eerder vandaag waarbij neusje Klaver een toneelstukje “handje dr op” opvoerde. Haha, leuk hoor, kennelijk ook NPOlicor humor. En ja, weinig aan dat debat-gesteggel toe te voegen door NPOlicor want er valt weinig te framen. Er doen immers geen rechtse partijen mee. Wat wel opviel is dat VVD helemaal geen gezicht had in het debat. Mark Rutte kwam in het hele verhaal niet voor buiten een “het kan wat liever” opmerking op het einde, echt lachen met die hunor van NPOlicor. Oh ja, en hij wil het liefste een coalitie met CDA en d666. Heeft die Rutte straks überhaupt iets te willen?

Onderzoeksbureau IPSOS heeft uitgezocht wat onder het stemvee de belangrijkste items zijn die spelen. Zorg, Immigratie en Asiel ron-fresen-normenwaarden-briefmaar als voornaamste punt kwam naar voren de “Normen en Waarden”. Ik zal daar dan wel weer een afwijking in hebben… In het licht van deze normen en waarden wordt dan het volk even door NPOlicor geïndoctrineerd met een staving door het “en passant” even tonen van de publieke brieven van Rutte en Asscher in de dagbladen onlangs. Het is dus waar…UGH Hierop volgend nog even 2 interviewtjes met “doorsnee” personen die hun “expertise” even laten schijnen over hoe zij de normen en waarden zien. Natuurlijk zat daar ook een GL gutmensch tussen die zich zeker geen zorgen maakte over de immigratie, echt representatief voor u als kijker. Wat een vergiftiging door NPOlicor, bah

dt-cpac-2017De jaarlijkse bijeenkomst van CPAC, the Conservative Political Action Conference waar president Donald Trump ten tonele verscheen, werd ook even in beeld gebracht met een negatieve ondertoon. Natuurlijk werd hier ingezoomd op iemand van de cpac-usa-trump-alt-rightAlt-Right movement die aanwezig was. Het handige plak en knipwerk bestond uit de shots om aan te geven wat de beweging was, een confrontatie met een tegenstander en vervolgens de uitspraak van uitsluiting door de voorzitter van de conferentie. De termen rechts radicaal, extreem en racistisch neemt NPOlicor graag in de mond… Wat een ontzettende negatieve framing NPOlicor! Neutraal en objectieve berichtgeving? Wouter Zwart, de NPOlicor verslaggever ter plaatse spreekt over populistische gedachtengoed. In dit CPAC item worden de woorden populisme en nationalisme overigens beiden 2, 3 maal genoemd, geen enkel positief geluid want dat zou rechts Nederland eens in de kaart kunnen spelen nietwaar? Zo is daar ook even een shot van nationalist Steve Bannon die spreekt.

Zoals gewoonlijk als laatste, staan voor u de categorie 7 blablabla_WatEenGelul opvul-itempjes onderaan in het sheet, mogelijk voor sommigen wel interessant maar niet in het kader van politieke links-rechts-bashing en framing waar het in deze rubrieken over gaat.

En Marco sluit de tent af met het weer…

groet Zeepertje

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s