EU wil Britten voor Brexit gepeperde rekening presenteren

De Europese Unie (EU) wil het Verenigd Koninkrijk niet zomaar laten vertrekken. De Britten deden vóór het referendum over een Brexit allerlei financiële beloftes en Europese kopstukken eisen dat die worden nagekomen. De Oostenrijkse bondskanselier Christian Kern is de eerste die praat over een bedrag van 60 miljard euro.

europe-brexit-or-eu-democracyJean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, zei dinsdag in het Belgische parlement dat een Brexit niet goedkoop zal zijn voor de Britten. Voor het exit-referendum deed het Verenigd Koninkrijk allerlei toezeggingen om Europese projecten te bekostigen. Juncker wil dat het zich aan de afspraken houdt. ‘De Britten weten dat we ze geen korting gaan geven, of dat het allemaal gratis kan. De rekening wordt flink.’

‘Britten zullen teleurgesteld zijn’
De Oostenrijkse bondskanselier Kern zegt tegen persbureau Bloomberg dat het bedrag ‘rond de 60 miljard euro’ moet liggen. Die uitspraak deed hij naar aanleiding van nog niet naar buiten gebrachte berekeningen van de Europese Commissie. Volgens de nieuwssite Politico gaat het onder meer om pensioenkosten voor EU-officials en plannen die pas in de komende jaren worden uitgevoerd…

leesverder>>
elsevier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.