Beschouwing NPO Journaal donderdag 23-02-2017

Het NPO journaal gedurende een maand gefileerd op gehalte van kleuring, framing, bashing of nietszeggendheid. Vandaag het journaal van donderdag 23 februari met nog 20 dagen te gaan tot aan de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart. Kunnen ze zich een beetje inhouden bij de NPO tot die tijd of wordt het een orgastisch gebeuren van framing? Objectiviteit naar de belastingbetaler die de NPO financiert valt nooit mee…

npo-verkiezing-journaal-feb23

Vanavond was, net als gisteravond, de opening als vanzelfsprekend met het item over de afvallige van de DBB, Dienst Bewaken en Beveiligen. Geert Wilders heeft zijn publieke activiteiten voorlopig afgeblazen omdat hij zich niet zeker voelt voor wat betreft de beveiliger-wilders-ook-broer-verdacht-adbeveiliger-wilders-ook-broer-verdacht-adbeveiliging. Er komen steeds weer nieuwe berichten naar buiten zoals de broer van de verdachte die ook niet zuiver blijkt te zijn. Ook is verdachte in vrijheid gesteld wat in het veiligheidsgevoel geen positieve bijdrage levert. Eerlijk is eerlijk, dit item werd door de NPOlicor zonder ondertoon gebracht en Ron Fresen verdient zelfs een pluim door zijn blijk van meelevendheid. Zou het dan toch nog goed komen bij die Stasi staatsomroep? Stef Blok, de interim minister V&J, verzekert ieder dat de situatie volkomen veilig is en vindt het jammer dat Geert Wilders deze keus maakt… De man heeft makkelijk lullen natuurlijk omdat hij niet in zo’n situatie zit. Overigens, maar dat is mijn eigen bescheiden mening, vertrouw ik geen enkel woord wat uit Blok z’n gezicht komt. Samen met Mark Rutte is het één van de gladste alen uit het kabinet. Of is dit etnisch profileren? Als hij bij mij op de koffie zou komen (zou!) dan plakte ik de onderzettertjes zelfs nog aan de tafel vast. Ik draaf wat door nu, sorry.

stand-coalitie-begrotingsoverschotNou, daar komt een rasechte spinning aan met een kadootje voor de verkiezingen over het begrotings tekort overschot van 200 miljoen. Maar ja, “too little too late” zullen we maar zeggen. Daar kan zelfs de NPOlicor niet omheen want een afspiegeling in de peiling is, met welke duiding dan ook, niet aan de orde. Het volk heeft dit kabinet heel krachtig uitgekotst. Ik zal het maar gewoon zo zeggen want NPOlicor verpakt dit in prachtig bedekte termen. Jeroen Dijselbloem voert een knap toneelstukje op door z’n blijdschap te onderdrukken en haast wel met tranen in z’n tk-economie-werkloosheid-zetels-tk-2017ogen te zeggen dat “we” er heel hard voor moeten hebben werken. De economie, de werkloosheid en de coalitiegrootte tegen elkaar afgezet spreken gewoon overduidelijk van een “pak op je donder” krijgen… Dit aangaande begint Sybrand Buna weer over de eeuwige “zorgen” bij de mensen, nee man, het is woede. Dan is daar nog Alexander Pechtold die een en ander wijdt aan de vijandschap tussen PvdA en VVD voor de laatste verkiezingen en voorts een paar weken later het huwelijk. En dan is er nu weer de vijandschap van weleer waar de mensen niets mee kunnen. Zit wel wat in meneer Peggold. Het plaatje wordt vervolgens gestaafd aan een kort interviewtje met een tweetal afvallige gutmenschen die PvdA en VVD hadden gestemd bij de laatste verkiezingen. Pfff ander onderwerp?

Henk Krol. Ja, de beste man had zich danig in de nesten gewerkt met zijn onderbouwingen van de AOW leeftijd. Op het partijkantoor zaten ze peentjes te zweten om alles weer recht te breien. Foutje moet kunnen volgens Jan Nagel, hoewel nou net dit storm-windsnelhedenene punt wel het statement van 50+ is… Die Nagel hield Henkie wel de hand boven het hoofd door te zeggen; “Hij werkt zich eigen ut apen weet ik wat maar hij doet t voortreffelijk” Man man, niveautje hoor…

Weerman Marco had in deze aflevering wel een heel prominente rol, zeg maar dubbelrol. Halverwege moest hij even al die winderigheid uitleggen. Hij deed t met liefde en passie met behulp van de prachtige stormkaart.

Als laatste, zoals u inmiddels gewend bent, heb ik voor u even de categorie 7 blablabla_WatEenGelul opvul-itempjes onderaan in het sheet geplaatst, mogelijk voor sommigen wel interessant maar niet in het kader van politieke links-rechts-bashing en framing waar het in deze rubrieken over gaat.

En daar is wederom Marco de weerman, voor de tweede keer…

groet Zeepertje

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.