Elites hebben burgers onderschat met referendumwet

Sinds juli 2015 kent Nederland de Wet raadgevend referendum. Dat geeft burgers de mogelijkheid om, nadat een wetsvoorstel in Tweede en Eerste Kamer is aangenomen, binnen een beperkte termijn 300.000 handtekeningen in te zamelen en daarmee een raadgevend referendum af te dwingen.

Kernwoord is uiteraard ‘raadgevend’ en 300.000 handtekeningen verzamelen in enkele weken leek onmogelijk. Zo is de wet dan ook ontworpen; de burgers van Nederland moesten denken dat ze vanaf 2015 meer invloed op politieke besluiten zouden krijgen, dat er meer sprake zou zijn van democratie, maar in de praktijk moest het nagenoeg onmogelijk zijn om dat werkelijk te realiseren.

Tot het referendum over Oekraïne aantoonde dat de Nederlandse burgers dat wel degelijk voor elkaar konden krijgen…

leesverder>>
steemit\blondemevrouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.