Het westen onderwerpt aan blasfemie-wetten

Het westen onderwerpt zich aan de blasfemiewetten. Denemarken, bijvoorbeeld, heeft blijkbaar besloten dat het nu tijd is om zich te beroepen op een stoffige, oude godslasteringswet.

Denemarken heeft nog steeds een bepaling in het wetboek tegen godslastering, maar tot nu toe is die slechts drie keer gebruikt. De laatste keer was bijna een halve eeuw geleden, in 1971. De procureur-generaal van Denemarken heeft echter gewoon een man vervolgd voor het verbranden van een Quran.

In het Westen is godslastering als een strafbaar feit al eeuwenlang in het algemeen beschouwd als een overblijfsel uit het verleden. In een grotendeels goddeloze samenleving nemen maar weinig mensen aanstoot aan godslasterlijke opmerkingen of handelingen. Christenen zullen zich niet op vermeende godslasteraars storten met geweren en messen, en uitgevers maakten zich geen zorgen over het “beledigen” van christenen.

In 1997, toen de openbare Deense radiodienst een kunstenaar financierde om een Bijbel te verbranden, en dat op de nationale televisie heeft uitgezonden, werd niemand aangeklaagd, hoewel er klachten waren en de openbare aanklager het geval heeft onderzocht.

Nu echter zal Deense man worden vervolgd. Hij verbrandde zijn eigen Quran, in zijn eigen tuin…

leesverder>>
gatestoneinstitute

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.