Mannen op dak islamitische school aangehouden

De twee mannen die vanochtend met bivakmutsen over hun hoofd protesteerden, op het dak van de omstreden nieuwe middelbare islamitische basisschool in Amsterdam, zijn aangehouden.

Afbeeldingsresultaat voor amsterdam identitair verzetDe politie heeft de mannen met hulp van een ladderwagen van de brandweer van het dak gehaald. Ook het spandoek met de tekst ‘Wie islam zaait zal sharia oogsten’ is verwijderd.

De actievoerders, van 29 en 32 jaar oud…

/In een verklaring stelt het Identitair Verzet achter de actie te zitten. ,,De voorgenomen opening van de islamistische middelbare school in Sloterdijk aan de Naritaweg te Amsterdam is onwenselijk vanwege de sympathie van bestuursleden voor het salafisme in het recente verleden”, zeggen ze…

/…Het ministerie en de gemeente probeerde dat te voorkomen, ondermeer nadat een oud-bestuurslid van de school sympathiseerde met terreurorganisatie Islamitische Staat.

Actievoerders van het Identitair Verzet, dat zich naar eigen zeggen inzet voor het behoud van de Nederlandse identiteit, bezetten afgelopen weekend ook al de bouwplaats van een nieuwe moskee in Venlo…

leesalles>>
telegraaf

Gerelateerd; delimburger

Extreemrechtse beweging bezet Venlose moskee,

De extreemrechtse beweging Identitair Verzet heeft de nieuwe Turkse moskee in Venlo bezet. Aan de gevel hangen verschillende spandoeken met teksten als ‘Geen moskee in onze wijk’ en ‘Nederland is van ons.

Zo’n vier personen bevinden zich op het dak van het gebouw. De politie is aanwezig om een oogje in het zeil te houden.

Inmenging
De actiegroep ziet de inmenging van Diyanet (het Turkse presidium voor godsdienstzaken) in Turkse moskees in Nederland als directe beïnvloeding van de Nederlandse samenleving. De moskee in Venlo-Zuid valt onder Diyanet.

Vervolgacties
Volgens Identitair Verzet wordt in dit soort moskeeën onder andere opgeroepen om Gulen-aanhangers te verraden aan de Turkse overheid…

leesverder>>
delimburger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.