Asielzoekers mogen gratis naar fitness en sauna

Het OCMW van Sint-Lievens-Houtem schenkt aan zijn asielzoekers een gratis abonnement voor een plaatselijk fitnesscentrum met sauna. ‘Dat is een goeie manier om mensen van vreemde origine te integreren in onze samenleving’, motiveert OCMW-voorzitter Peter De Naeyer (Nieuw Houtem)…

/We worden immers gestimuleerd om die mensen te helpen om zinvol hun tijd door te brengen. Bovendien is het een goeie manier om ze te integreren in onze samenleving. Ze hebben er sociale contacten en leren onze taal beter spreken.

‘De meesten gaan sporten in het centrum van gewezen judo-kampioen Daan De Cooman en daar betalen we 210 euro voor zes maanden. De abonnementen kunnen verlengd worden. Het systeem is goedgekeurd in de OCMW-raad.’

De Syrische vluchteling Abdelhamman Mehko (21) is een van de personen die gebruik maakt van het aanbod: ‘Ik was vroeger bokser en nu kan ik mijn conditie op peil houden in het fitnesscentrum’, zegt hij… /waar het OCMW me een woning ter beschikking stelde en zo’n 65 euro zakgeld per week. Het gratis fitnessabonnement is erg welkom…

/Inwoners reageren liever niet met naam in de krant maar maken opmerkingen als ‘Kunnen er geen goedkopere activiteiten gevonden worden?’ of ‘Wij betalen al zoveel belastingen maar als we naar de fitness of de sauna gaan, moeten we ons zuurverdiend geld ophoesten.’…

leesverder>>
nieuwsblad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.