‘Syriëganger loopt zo EU in’, ,,Met de open grenzen in de EU is dit een gevaar voor ons allemaal.”

Europese landen maken nog lang niet allemaal werk van de vervolging van teruggekeerde Syriëgangers. Dat maakt ook Nederland kwetsbaar voor terreuraanslagen.

Foto er illustratie.Waar Nederland, Frankrijk, Engeland en Duitsland proberen iedereen probeert te vervolgen die terugkeert uit IS-gebied in Syrië en Irak, laten andere Europese landen het afweten. Dat blijkt uit een rondgang die CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt maakt voor de Raad van Europa.

Prioriteit 

Zo heeft Finland becijferd dat zo’n 80 mensen richting IS-gebied zijn afgereisd. Twintig van hen zijn teruggekeerd, maar er is niets bekend van rechtszaken tegen hen. Ook in Zweden had vervolging tot voor kort nauwelijks prioriteit. Zowel de regering als oppositiepartijen concludeerden onlangs dat de aanpak lang te soft was. Zo kregen sommige IS-terugkeerders een nieuwe identiteit, gratis woonruimte en rijlessen om te kunnen integreren, maar verdwenen vervolgens uit beeld bij de overheid…

/Doorgewinterde strijders

Terugkeerders uit het kalifaat van IS vormen een steeds grotere dreiging…

leesverder>>
ad

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.