Een “Verlichting” van de islam door reformatie

Bill Warner moment in de Glazov gang.

Dutch transcript by Zeepertje
  • Bill Warner Moment: The Problem of Islamic Reform.

Het probleem met islamitische verlichting – Bill Warner

Hoe vaak heeft u het niet gehoord? De islam heeft een verlichting nodig. Waarom heeft het een verlichting nodig? Nou, het zou dan vriendelijker zijn zonder dat jihad gedoe. Dus laten we het reformeren.

Ik zal met het slechte nieuws beginnen. Het is onmogelijk de islam te verlichten. Hoe bedoel je dat het niet verlicht kan worden? Ik zal het u laten zien, het is bijna een kwestie van mathematiek.

Maar u zegt kijk, Judaïsme  en christendom zijn hervormd en daarom kan de islam ook hervormd worden. Nou, niet echt. Laten we zeggen dat je de islam hervormd door het goede eruit te pikken en het slechte te laten vervallen. En u bent degen die beslist wat goed en slecht is. Wel, de is lam waaruit u gaat pakken en selecteren… wat is het? Het is de koran, de sira en de hadith. Dus daarom moet u, wanneer u de islam wilt verlichten, de koran, de sira of de hadith hervormen.

Laten we met de koran beginnen. Wat zegt deze over zichzelf? K 3:7 zegt;

Hij is Degene Die het boek  aan jou heeft neergezonden, met daarin eenduidige Verzen, zij zijn de grondslag van het Boek, andere zijn voor meer uitleg vatbaar. Maar degenen die in hun harten een neiging (tot valsheid) hebben, misbruiken de (Verzen) met meerdere betekenissen om Fitnah te zaaien en de ware betekenis ervan te zoeken. En de uitleg ervan is bij niemand ervan bekend dan bij Allah. En degenen die stevig gegrondvest in kennis staan, zeggen: ”Wij geloven er in, alles is van onze Heer,” en zij laten zich niet vermanen, behalve de bezitters van verstand.”

De interpretatie is aan Allah. Dus omdat elk vers van Allah komt, wie bent u dan om ervan te pakken en selecteren? Hier is een voorbeeld waarbij u sowieso niet weet wat te pakken of selecteren. K 2:216 zegt;

De strijd is jullie verplicht, terwijl jullie er een afkeer van hebben. Maar het kan zijn dat jullie afkeer van iets hebben, terwijl het goed is voor jullie; en het kan zijn dat jullie van iets houden, terwijl het slecht is voor jullie. En Allah weet, terwijl jullie niet weten.

Dus daarom weet u, de persoon die pakt en selecteert, sowieso niet wat u moet pakken en selecteren. K 11:1 zegt;

In de naam van Allah, de Erbarmer, de Meest Barmhartige. Alif Lim Râ. (Dit is) een Boek waarvan de Verzen hecht zijn geplaatst en die vervolgens zijn uiteengezet, van de Zijde van de Alwijze, de Alwetende.

Dit is een boek waarvan de verzen perfect zijn dus wie bent u om te zeggen dat dit niet zo is? K 5:3 zegt;

Verboden voor jullie zijn het kadaver, het bloed en het van de varkens en hetgeen waarover anders (dan de Naam) van Allah is uitgesproken, het gewurgde, het geslagene, het gevallene, het gestokene en dat waar de wilde dieren van gevreten hebben –behalve wat jullie geslachte hebben – on (verboden zijn) wat op de afgodsaltaren geslacht is en wat jullie met pijlen verloten. Dat is een zware zonde. Op deze dag wanhopen degenen die ongelovig zijn aan (de bestrijding van) jullie godsdienst. Vreest hen niet, maar vreest Mij. Vandaag heb Ik jullie godsdienst voor jullie vervolmaakt en heb Ik Mijn gunst voor jullie volledig gemaakt en heb Ik de Islam voor jullie als godsdienst gekozen. En wie door honger gedwongen is, zonder  neiging tot zonde: Allah is dan Vergevensgezind, Meest Barmhartig

Islam’s religie is perfect en dat sluit de koran èn de soena in. Wat gaat u daaraan doen? Hoe hervorm je perfectie? Kijk, de islam is als geheel perfect en in elk individueel gedeelte, elk vers, elke zin, elke hadith is perfect. Mohammed is het perfecte voorbeeld voor het leven van de mens, er zijn 91 verzen in de koran die dat zeggen dus daarom is zijn soena perfectie. Er is geen goede soena en slechte soena, het is alles Allah’s perfectie.

Maar laten we zeggen dat u zo briljant bent dat u slimmer dan Allah bent en slimmer dan Mohammed en u komt met het briljante plan tot hervorming… en dan? Naar wie gaat u toe? Er is geen autoriteit die toestemming geeft of niet. U kunt niet naar Al-Azhar gaan want zij hebben geen echte autoriteit, dat is alleen maar een groep geleerden die meningen vormen. Er is geen centraal lichaam dat veranderingen binnen de islam kan realiseren. Dus uw briljante reformatieplan? U kunt er nergens mee naartoe, het maakt niemand iets uit.

Dus kijk, u zegt dat we de islam moeten reformeren omdat  het de islam -wat het ook moge betekenen- fijn maakt. Dus het gedeelte dat u wilt verwijderen is jihad. Nu was er in Mekka geen jihad maar in de Medina-koran gaat 24% over jihad. Bukhari’s hadith gaat voor 21% over jihad en de sira (zijn leven) 67%, tweederde. Dit is niet een vers of twee, dit is een systematisch probleem. Het is een doctrine die u moet veranderen en u kunt dit niet veranderen met een zin of een vers of twee.

De islam is niet wat een moslim zegt, het is wat Mohammed zegt. Dus daarom kunt u niet een moslim vragen; “dit is wat ik denk dat een reformatie zou moeten zijn” en hij dan zegt; ”oh, ik denk dat u gelijk heeft.” Er zijn zo’n anderhalf miljard moslims dus wie gaat u vragen om instemming met uw plan tot reformatie? Of zoals Mohammed zei; “het is verwerpelijk.”

Kijk, we zijn allemaal fijne aardige moslims tegengekomen en dus zeggen we; “Kijk, als moslims aardig zijn dan is er een aardige islam die zij volgen.” Nee, zij volgen niet alles van de islam, zij praktiseren alleen de islam die in Mekka ontstaan is, niet Medina. Aardige moslims kunnen niet veroordelen of zeggen dat Medina fout is, zij praktiseren dat alleen niet. Dat is dus geen hervorming maar alleen het niet doen wat het zegt.

En weet ook; Mohammed was een mislukking totdat hij met jihad op de proppen kwam. Zijn carrière? Dertien jaar in Mekka, de islam predikend, geen jihad en maar 150 volgers… ongeveer 10 per jaar. Toen hij zich wendde tot de jihad en de politiek werd hij een overweldigend succes. Dus het gedeelte dat u eruit wilt nemen is het succesvolle gedeelte.

Laten we een ander probleem bekijken; Waarom probeert u iets te herstellen dat niet kapot is? De islam is overweldigend succesvol in Europa, Brazilië, Centraal Amerika, de United States en Canada. Zij hoeven niets te (ver)maken, het werkt als een mooi Zwitsers horloge.

Kijk, is het u ooit opgevallen aan deze “verlichtings” mensen dat het apologeten zijn van de islam of ze zijn lid van een onbeduidende groep moslims, zij tellen eenvoudigweg niet mee.

Dus resumerend; koran is perfect, sira is perfect, hadith is perfect, u kunt ze niet hervormen. De doctrine is systematisch, het is niet alleen een aanpassinkje hier en daar, er is geen lichaam met autoriteit dat veranderingen die u maakt kan goedkeuren en dan; Er is niets “kapot” dus waarom herstel?

Dit zijn de redenen waarom de islam niet kan worden hervormd, het kan mij niet schelen hoe aardig de persoon ook is die zegt dat dat wel kan.

Also published on Fenixx.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.