Beschouwing NPO Journaal zaterdag 11-03-2017

Het NPO journaal gedurende een maand gefileerd op gehalte van kleuring, framing, bashing of nietszeggendheid. Vandaag het journaal van zaterdag 11 maart met nog 4 dagen te gaan tot aan de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart. Kunnen ze zich een beetje inhouden bij de NPO tot die tijd of wordt het een orgastisch gebeuren van framing? Objectiviteit naar de belastingbetaler die de NPO financiert valt nooit mee…

Het NPOlicor journaal wordt dit keer zwaar gedomineerd door de spanning tussen den Haag en Turkije die op scherp is komen te staan door het intrekken van het landingsrecht van het toestel met aan boord de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Cavusoglu eerder vandaag door Rutte. Ik heb dit statement voor u toegevoegd zoals het op de pagina van de Minister President te vinden was op Facebook.

Er is een noodbevel uitgevaardigd want de Turkse minister van Familiezaken is onderweg van Duitsland naar Rotterdam en inmiddels ook tegengehouden. Het noodbevel voorziet erin dat deze minister Kaya geen toespraak mag houden. Ze wordt weggestuurd als ongewenste vreemdeling en inmiddels hebben zich een twee a driehonderd demonstranten verzameld bij het consulaat. Een AKpartij jankturk mag z’n woordje doen en zegt dat dit geen demonstratie is (natuurlijk, want dan heb je een vergunning nodig hè, ze zijn zo gehaaid) en dat deze mensen hier alleen zijn om haar te ontvangen. “Wanneer er een minister wil komen, van welk land dan ook UGH, die moet “haar volk” toe kunnen spreken”, zo verhaalt hij. Dit laatste zinnetje zegt heel veel over de loyaliteit.

Erdogan heeft fel uitgehaald naar Nederland en dat heeft alles nog weer meer op scherp gezet;

Rutte vindt de uitspraken onacceptabel. In Ankara was er ook een reactie in de vorm van een demonstratie voor het Nederlandse consulaat, en let u vooral op het grijze wolven teken dat heel even in beeld verschijnt. Zeepertje is van mening dat alles hieraan gelieerd het land moet worden uitgeflikkerd, maar wie ben ik… Ondertussen houden alle partijleiders de gelederen gesloten en scharen zich achter de genomen stappen. Dit geldt evenwel niet voor de jihadisten van de partij DENK, zij hebben, ook na herhaaldelijk vragen, nog niets laten weten of een standpunt ingenomen. Geheel volgens verwachting van deze islamitische Nederlandse afdeling van de AKpartij van Erdogan.

Ondanks dat officieel deze daad en opstelling niets van doen heeft met de verkiezingen hier mag het hopelijk voor u duidelijk zijn dat deze INEENS straffe houding van Markie wel degelijk hiermee van doen heeft. Dergelijk gedrag is natuurlijk onmiddellijk weer voorbij zodra hij met z’n reet op het Haagsche pluche zit. Dan volgt wederom een periode van vier lange jaren van pappen en nat houden. Nu is het enige doel, en zoals u ziet is elk middel geoorloofd, om Geert Wilders de wind uit de zeilen te nemen. Voor wat betreft Erdogan en zijn campagne voor het referendum om meer macht, maakt hij nu handig gebruik met deze hitserij om naar Europa te wijzen in het licht van “democratie” waar het in zijn eigen Turkistan nogal aan ontbreekt…

De N(O)SB bericht dan ook nog over het “Zuiden” debat in Eindhoven waar door zes politiek leiders richting Rutte sterk werd gepolariseerd, ze willen ‘m graag kloppen omwille van het torentje zo meld NPOlicor. Er wordt een shotje getoond van de CDA campagneactiviteiten in Brabant. Hier heeft deze partij veel aanhang verloren de afgelopen jaren.

Al met al weinigzeggend verkiezingsnieuws met ook weinig framing naar de kijker toe. Eén puntje om nog even uit te lichten voor u was wel erg opvallend. Het gaat over de gaande humanitaire crisis in Afrika, hongersnood ligt op de loer, zo wordt verteld. En er is 4.000.000.000 eurootjes nodig. Het betreft een viertal islamitische landen waar voortdurend strijd is tussen partijen die mede debet zijn aan dit probleem. Overigens, zoals Zeepertje gisteren een tweet eruit gooide, zijn er islamitisch landen die, zonder eigen belang, ooit aan christelijke naties geld hebben gegeven? Overal waar de islam verschijnt, wordt een samenleving op alle gebied vernietigd en verdwijnen vrijheden als sneeuw voor de zon.

Een goedmens van Oxfam Novib wordt aan het woord gelaten over blabla enzo. Vervolgens toont NPOlicor wat beelden van de VN meneer die de ernst duidt om vervolgens weer terug te schakelen naar mevrouw Novib en voila, ineens komt ze volledig met bedelshirt in beeld zoals u op de foto-inzet hierboven kunt zien. Geeft u vooral, maar zoek eerst even in onderstaand tabelletje de oganisatie op…

Onderaan staan verder wederom de categorie 7 blablabla_WatEenGelul items. Deze overige onderwerpen van deze categorie 7 opvul-itempjes, zijn mogelijk voor sommigen wel interessant maar niet in het kader van politieke indoctrinatie, links-rechts-bashing en framing waar het in deze rubrieken over gaat.

Fijn, daar is Willemijn…

groet Zeepertje

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.