Beschouwing NPO Journaal zaterdag 04-03-2017

Het NPO journaal gedurende een maand gefileerd op gehalte van kleuring, framing, bashing of nietszeggendheid. Vandaag het journaal van zaterdag 04 maart met nog 11 dagen te gaan tot aan de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart. Kunnen ze zich een beetje inhouden bij de NPO tot die tijd of wordt het een orgastisch gebeuren van framing? Objectiviteit naar de belastingbetaler die de NPO financiert valt nooit mee…

npo-verkiezing-journaal-mrt04

De NPOlicor opent met het Turkije probleem betreffende het referendum, meer eigenlijk de gewilde propaganda ervan in Nederland. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken is voornemens naar de Nederturken toe te komen in de regio Rotterdam turk-min-buza-referendum-camp-nedom de voor-stemmen te promoten voor de hier wonende dubbel-loyale Turkse staatsburgers.Die BuZa-turk haalt hard uit door vol gif te beginnen over de vrijheid en democratie van Europa. “Niemand kan ons tegenhouden”, zo zegt hij. Zoals het een goed moslim betaamt, gaat hij er agressief met gestrekt been in, naar het voorbeeld van die pedoprofeet Mohammed. Met het maken van zoveel ophef is voor de Turken al een propagandadoel bereikt natuurlijk. Ironisch genoeg heeft kennelijk alleen de burgemeester van Rotterdam de mogelijkheid om via een noodverordening een verbod uit te vaardigen. Die moslimbroeder Aboutaleb zal daar niet echt blij mee zijn hè want ja, dubbele loyaliteit, ook bij hem. Uiteindelijk kiezen ze toch allemaal voor Allah of laten hun hoofd hangen naar een moslim-mede-broeder. Immers, een moslim mag niet onder een niet-moslim vallen of werken omdat zij volgens de koran superieur zijn aan de ongelovigen. Het is alleen geoorloofd wanneer het de zaak van Allah dient, het kalifaat. De moslim mag dan doen alsof hij vrienden is met ongelovigen, zolang hij in zijn hart maar haat blijft koesteren tegen deze niet-moslim. Maar ik dwaal af…

verkiezing-ontwikkeling-2012-2017De verkiezingen zijn zelfs voor de NPOlicor zo saai dat er weinig te vertellen valt. Driekwart van de kiezers zweeft, vraag is natuurlijk in hoeverre dit ook werkelijk zo is. Er worden wat “leuke” shots getoond van Mark Rutte, Sybrand Buma en Henk Krol op campagne. Kindjes ontbreken niet in het shot van Rutte want dat doet ’t altijd zo goed. Het vertrouwen is weg en Rutte vindt dat errug, HAHA de Pinokkio, en hij wil dan met deze mensen in gesprek… Nou Rutte, die mensen niet meer met jou me dunkt, ze hebben je uitgekotst. Buma zegt dat aangaande dat het er juist daarom toe doet. Dan is daar Henk Krol…pfff. Ron Fresen weet toch nog even Wilders negatief te bestempelen door de melding dat deze geen serieuze kans maakt op het premierschap door uitsluiting. De grafiekjes in beeld geven een lauw beeld van de partijen, geen beweging en dicht bij elkaar.

campagneblog-wa-bumaDan is daar de rubriek van het vergiftigende N(O)SB propagandistische Campagneblog. Vraag is of WimLex gaat stemmen. Antwoord vindt u op het blog uiteraard moet u dan wel het gif tot u nemen via ’t blog. Geen idee of er iemand in Nederland geïnteresseerd is in dat feitje? En als tweede voor u als kijker uitgelicht is daar Buma die het Wilhelmus meer gezongen wil zien op scholen, en wel in staande houding…

De overige items van de categorie 7 blablabla_WatEenGelul opvul-itempjes, staan voor u, zoals gewoonlijk, onderaan opgesomd, mogelijk voor sommigen wel interessant maar niet in het kader van politieke indoctrinatie, links-rechts-bashing en framing waar het in deze rubrieken over gaat.

En Marco is daar met het verlossende weerwoord…

groet Zeepertje

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.