Angriffe zu Silvester, Bedrohte Polizei – Gefahr für unser Land

 

Het is nog steeds niet zo ernstig in dit land als in sommige Zweedse of Franse voorsteden. Maar de berichten van oudejaarsavond over geweld tegen politieagenten geven aan dat we daar op weg naartoe zijn.

Vooralsnog hebben we in Duitsland geen toestanden zoals in delen van Zweden. In de buitenwijken daar bepalen criminele bendes de spelregels, politieagenten worden met stenen of Molotov-cocktails bekogeld, politieauto’s worden zelfs door gemaskerde personen gestolen.

Er zijn ongeveer 50 no-go-gebieden, waarin normale politie surveillanten, maar ook de brandweer of zelfs spoedeisende dokters niet meer durven te komen. Elke dag verlaten gemiddeld drie politieagenten hun dienst – vooral degene onder de 40 jaar.

Het is ook nog steeds niet zo ernstig in dit land als in de banlieues van Franse metropolen, waar de politie niets heeft om zich te verzetten tegen brutale misdaad en alledaags geweld. Waar zich scènes afspelen zoals in La Grande Borne in het zuiden van Parijs.

Daders hadden brandbommen op twee politieauto’s gegooid en probeerden te voorkomen dat de inzittenden hun brandende voertuigen zouden verlaten …

Noch ist es hierzulande nicht so kritisch wie in einigen schwedischen oder französischen Vorstädten. Aber die Berichte aus der Silvesternacht über Gewalt gegen Polizisten lassen erahnen, dass wir auf dem Weg dahin sind.

Noch haben wir in Deutschland keine Zustände wie in Teilen Schwedens. In dortigen Vorstädten bestimmen kriminelle Banden die Spielregeln, Polizisten werden mit Steinen oder Molotowcocktails beworfen, von Maskierten werden sogar Polizeiautos gestohlen.

Es gibt etwa 50 No-go-Areas, in die sich normale Streifen, aber auch Feuerwehr oder gar Notärzte, nicht mehr hineintrauen. Jeden Tag kündigen im Schnitt drei Polizisten den Dienst – ausgerechnet vor allem jene unter 40.

Noch ist es hierzulande auch nicht so kritisch wie in den Banlieues der französischen Metropolen, in denen die Polizei der brutalen Kriminalität und alltäglichen Gewalt nichts mehr entgegenzusetzen hat. Wo sich Szenen abspielen wie jene in La Grande Borne im Süden von Paris.

Täter hatten Brandsätze auf zwei Polizeiautos geworfen und die Insassen am Verlassen ihrer brennenden Fahrzeuge zu hindern versucht…

leesverder weiterlesen readmore>>
welt

Related; breitbart>>

It is still not as critical in this country as in some Swedish or French suburbs. But the reports from New Year’s Eve on violence against police officers give us an idea that we’re on our way.

We do not have any conditions in Germany like in parts of Sweden yet. In local suburbs, criminal gangs determine the rules of the game, police are thrown at with stones or Molotov cocktails, and even police cars are stolen by masked persons.

There are about 50 no-go areas, in which normal cops, but also fire brigade or even emergency doctors, no longer dare to go. On average, three police officers quit the service every day – especially those under 40.

It also is still not as critical in this country as in the banlieues of French metropolises, in which the police have nothing to oppose brutal crime and everyday violence. Where scenes occur like those in La Grande Borne in the south of Paris.

Offenders had thrown fire bombs on two police cars and tried to prevent the occupants from leaving their burning vehicles …

  • Nachrichten * Politik * Deutschland * Angriffe auf Feuerwehr und Polizei in Silvesternacht

Also published on Fenixx.org


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.