Hoe Merkel en Macron geheime migratiedeal voorbereiden

Opeens lijkt een deal over de duizenden migranten in Libië nabij. In een hotelkamer in Abidjan in Ivoorkust smeedden de Franse president Emmanuel Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel een plan.

Na het officiële gedeelte van de Afrikatop in Abidjan heeft een aantal regeringsleiders nog een bijeenkomst die niet op de agenda staat. Dat meldt de Duitse krant Die Welt. Voor het diner ontmoet Angela Merkel onder anderen Emmanuel Macron en een aantal Afrikaanse regeringsleiders in een zaaltje in het duurste hotel van Abidjan. Daar overleggen de regeringsleiders van Frankrijk en Duitsland een uur lang over een nieuwe migrantendeal.

Afbeeldingsresultaat voor macron merkel AfrikaHet plan moet volgens de Britse Telegraph een slordige 44 miljard euro kosten. Macron zei gisteren op een persconferentie dat de regeringsleiders van Frankrijk, Duitsland, Tsjaad en Niger waren overeengekomen dat de Libische kampen ontruimd moesten worden ‘van degenen die daar niet langer willen blijven.’ De Libische regering heeft daarmee ingestemd…

leesverder>>
elsevier\berendsommer

  • Migrants being sold as slaves in Libya

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.