Erdogan pikt duizend bedrijven in

979, 980, 981… Nog een kwestie van weken, en dan is het hem gelukt. Recep Tayyip Erdogan heeft heel binnenkort duizend bedrijven afgepakt van hard werkende Turkse ondernemers. Allemaal genationaliseerd en ondergebracht in het nationalisatiefonds TMSF.

Afbeeldingsresultaat voor Erdogan nationaliseert bedrijvenDe lijst werd deze maand weer eens geüpdatet; de teller staat nu op 981 genationaliseerde ondernemingen. Een hoeveelheid waar notoire vijanden van de vrije markt, zoals het regime-Chavez in Venezuela nog een puntje aan kunnen zuigen…

/heeft Erdogan het vooral gemunt op het mkb…

/TMSF-lijst tandartsen, meubelzaken, sportwinkels, baklavaketens, architectenbureaus, maar ook grotere concerns. De totale waarde: US$ 12 miljard. Vanwaar deze aanval op ondernemers?

Afbeeldingsresultaat voor Erdogan dictatorIn Turkije spelen geen economische argumenten, maar alleen politieke. De eigenaren van de geconfisqueerde bedrijven worden verdacht van banden met de Gülen-beweging…

/alles en iedereen die iets te maken heeft met de beweging bloeden. Ook ondernemers. In totaal zouden er liefst 8000 op de nominatie staan hun bedrijf kwijt te raken.

leesalles>>
daskapital

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.