Duitsland: “Saoedi-Arabië verspreidt extreme islam in Kosovo”

Volgens de Duitse regering verspreidt Saoedi-Arabië in ijltempo het wahabisme in Kosovo.

Dat is een uiterst conservatieve interpretatie van de islam. Het land stuurt radicale predikers naar de Balkan en financiert er de bouw van moskeeën. “Onder de ogen van de NAVO-vredesmacht KFOR ontwikkelt Kosovo zich tot een centrum van terreur”, waarschuwt Duits politicus Sevim Dagdelen.

De linkse politicus stelde de Duitse regering een vraag over de toenemende invloed van Saoedi-Arabië en andere Golfstaten in de Balkan, en in Kosovo in het bijzonder. Uit het antwoord van de regering, dat Die Welt kon inkijken, blijkt dat de Duitse autoriteiten inderdaad hebben vastgesteld dat Saoedische organisaties in Kosovo actief zijn en daar het wahabisme door middel van predikers verspreiden.

Dagdelen noemt het “een schande dat Saoedische haat- en geweldpredikers ongestoord hun gevaarlijke ideologieën kunnen verspreiden”. In Kosovo is een door de NAVO geleide internationale vredesmacht actief die de vrede en veiligheid in het land bewaakt. “Onder de ogen van KFOR heeft het Balkanland zich ontwikkeld tot het centrum van terreur”, aldus Dagdelen.

De politicus vraagt de Duitse regering de situatie in Kosovo niet langer mooier voor te stellen dan ze is en concrete cijfers te noemen in verband met het aantal strijders dat IS in het gebied al heeft kunnen rekruteren.

Invloed van Turkije

Duitsland stelt daarnaast ook een toenemende invloed van Turkije…

leesverder>>
demorgen

LeesOok Xandernieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.