Beschouwing NPO Journaal zondag 05-03-2017

Het NPO journaal gedurende een maand gefileerd op gehalte van kleuring, framing, bashing of nietszeggendheid. Vandaag het journaal van zondag 05 maart met nog 10 dagen te gaan tot aan de Tweede Kamer verkiezingen op 15 maart. Kunnen ze zich een beetje inhouden bij de NPO tot die tijd of wordt het een orgastisch gebeuren van framing? Objectiviteit naar de belastingbetaler die de NPO financiert valt nooit mee…

npo-verkiezing-journaal-mrt05

Dit keer een zeer “goed” NPOlicor journaal met eigenlijk alleen feitelijkheden zonder echte framing. Sorry naar u als lezer. In aanloop naar het Carré debat gaat het natuurlijk bij het openingsitem over de verkiezingen waarbij de diverse lijsttrekkers aan het geert-wilders-krant-telegraaf-redacteurwoord komen. Over de stand van zaken met peilingen valt ook al geen ruk te vertellen want alles is nog steeds vrij statisch, nergens noemenswaardige bewegingen en de partijen zitten dicht op elkaar qua grootte.Er komen wat leuke plaatjes voorbij over de Telegraaf waar 6 lijsttrekkers een dagje redacteur mogen zijn. Ze kunnen dus hun eigen partijpropaganda op papier spugen. Haast zou ik geneigd zijn morgen zo’n krant te kopen maar ja, mijn principes wegen zwaarder dan mijn nieuwsgierigheid. Die MSM mediums moeten dood dus dan moet Zeepertje géén krant kopen natuurlijk.

lijsttrekkers-redacteur-krant-telegraafHet item wordt wat opgerekt naar commerciële benadering van de kiezer via Facebook, heel gericht kunnen, op basis van wat u zelf allemaal op dat medium dumpt, profielen aangemaakt worden die dan relevante advertenties voor de neus krijgt. Heel eng overigens om te weten wat zo’n Facebook allemaal van u vastlegt, en ja, Zeepertje zit er ook op maar plaatst alleen nieuwsitems van all-over-the-world en zeker geen persoonlijke dingen. Met alle ads geblocked, komt er bij mij geen lijsttrekker deur heur…

erdogan-nazi-praktijkenDan is daar Erdogan die nog steeds niet geheel los van Hitler is daar hij het verbod in Duitsland op zijn gewilde campagnebijeenkomsten duidt als “Nazipraktijken”. Mark Rutte doet al een straffe uitspraak met het “ongewenst” vinden… Tijd voor een wat meer Trumpiaanse aanpak wellicht? Ach, met die Rutte blijft dat dromen…

De rubriek van het vergiftigende N(O)SB propagandistische Campagneblog wordt ook op zondag niet overgeslagen. Een “willekeurige greep” wordt de kijker gebracht. Als eerste de zweefteef zwevende kiezer in de persoon van Ella Vogelaar, ex-bewindsvrouw PvdA, die neigt naar GL. Who wants to know… campagneblog-zweef-kiezer-beveiligingDan nog een interessant shot over een intelligente beveiliger die uitlegt hoe politici beveiligd worden. De achterklep gaat open en onderwijl vertelt hij dat er wel eens geschoten kan worden. Soepeltjes ritst hij een etui open en voila… “Dan dragen wij dus een kogelwerend vest”, zo vertelt hij… pfff weer wat geleerd NOT. Zeepertje gaat snel slapen maar.

De overige items van de categorie 7 blablabla_WatEenGelul opvul-itempjes, staan voor u, zoals gewoonlijk, onderaan opgesomd, mogelijk voor sommigen wel interessant maar niet in het kader van politieke indoctrinatie, links-rechts-bashing en framing waar het in deze rubrieken over gaat.

En daar is wederom het gaatje voor Marco met het weerpraatje…

groet Zeepertje

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.