Begrijp de Islam; Het verhaal van Mohammed (Hoofdstuk 33 – Islam uitleg anderenOorlogsbuit)

33. Hoe islam uit te leggen aan anderen

“Het is gemakkelijker om mensen voor de gek te houden dan om hen te overtuigen dat ze voor de gek gehouden zijn” – Mark Twain

Toen ik voor het eerst de waarheid over de islam leerde kennen, was ik geschokt en wilde ik het aan mensen uitleggen. Waar ik niet op voorbereid was, was de reactie die ik tegenkwam. Mijn stillere vrienden leken me ineens te vermijden waar mogelijk.

De meer vertrouwde mensen hebben me uitgelachen. Ze beschuldigden me van alles, van racisme en intolerantie tot pure onverdraagzaamheid. Dit was enigszins verrassend en het kostte me een tijdje om erachter te komen wat er aan de hand was. Om deze reactie te begrijpen, moet je iets weten over een proces dat gewoonlijk hersenspoeling wordt genoemd.

Hersenspoeling is een proces waarbij de gedachten en handelingen van mensen worden gemanipuleerd door een derde partij. Dit proces omvat het gebruik van een verscheidenheid aan verschillende technieken, maar in de kern is het een proces dat gebruik maakt van een menselijk overlevingsmechanisme.

Wanneer we dingen horen van veel mensen, die voortdurend worden herhaald, hebben onze hersenen de neiging om te geloven dat het waar is. Dit is een belangrijk overlevingsmechanisme omdat de meerderheid meestal gelijk heeft. Wanneer iedereen je vertelt “Ga niet naar die grot, daar is een grote beer”, is het verstandig om te luisteren. Dat is de reden waarom onze hersenen op deze manier werken.

Religieuze culten profiteren van dit feit en versterken de effectiviteit door technieken als slaapgebrek en het veranderen van maaltijdtijden enz. Te gebruiken (veel van deze technieken zijn te vinden in de islam, vooral tijdens de Ramadan). Er is echter een veel gebruikelijkere manier waarop dit proces wordt gebruikt door mensen met toegang tot massamedia.

Adverteerders begrijpen dat als ze onze hersens voortdurend bombarderen met berichten zoals ‘ons product is goed’, ze onze meningen geleidelijk kunnen veranderen. We willen allemaal net doen alsof we niet vatbaar zijn voor dit soort manipulatie. De feiten doen echter anders vermoeden.

De politieke islam heeft deze techniek zeer succesvol toegepast. In de afgelopen decennia is ons herhaaldelijk verteld dat “de islam vreedzaam is” en “het is net als het christendom” enz.

We hebben dit bericht gehoord van presidenten en premiers, we hebben het gehoord van leraren, de pers, kerkleiders en zowat iedereen met gezag. Bijgevolg zijn de meeste mensen gaan geloven dat het waar is.

Er is echter een probleem met het proberen mensen te hersenspoelen met een leugen. Als mensen eenmaal de waarheid hebben gezien, zal geen enkele hoeveelheid hersenspoeling hen overtuigen om de leugen te geloven. Als mensen eenmaal in de grot hebben gekeken en hebben gezien dat er geen beer in zit, is het onmogelijk om ze anders te overtuigen.

Slimme hersenspoelers weten dit natuurlijk en daarom gebruiken ze een andere sluwe truc om mensen van de waarheid te ‘isoleren’. Behalve dat je hersenspoelt met ‘de leugen’, hersenspoelen ze je ook met een ander geloof. Deze overtuiging is dat diegenen die je de waarheid proberen te vertellen “kwaad / gevaarlijk / kwaadaardig” zijn en dat er niet naar geluisterd mag worden.

Degenen die naar hen luisteren, zullen net zo slecht worden als ze zijn en uit de samenleving worden geworpen. Moslims belasteren mensen met termen als racistisch, onverdraagzaam, islamofoob, intolerant, onwetend enz. We hebben ze zo vaak gehoord dat we ze beginnen te geloven.

Dit proces is zo effectief geweest dat mensen, wanneer ze iemand horen die de islam bekritiseert, instinctief geloven dat die persoon een slechte, racistische en gevaarlijke dweper is. Bijgevolg zullen ze alles doen wat ze kunnen om te voorkomen dat ze naar uw argumenten luisteren.

Om mensen naar je standpunt te laten komen, zullen ze moeten toegeven dat zij degenen waren die ongelijk hadden. Helaas is het inpassen van de spreekwoordelijke kameel door het oog van een naald gemakkelijker dan zo’n toelating van de meeste mensen te forceren.

Deze reactie kwam als een schok voor me. Ik vind het nog steeds moeilijk te geloven hoe effectief dit proces is geweest. Luisteren naar anderszins intelligente en rationele mensen die puntloos weigeren om naar een perfect logische uitspraak te luisteren, is een eyeopener. Het is alsof ze hierdoor geïnfecteerd raken. Dit zal waarschijnlijk ook een schok voor je zijn. Toen ik echter deze reactie begreep, heb ik manieren gevonden om er omheen te komen.

Dit boek is oorspronkelijk verstuurd als een reeks e-mails aan vrienden. Velen schreven terug en bekritiseerden me omdat ze zo intolerant en onverdraagzaam waren. Daarom heb ik het zorgvuldig herschreven om zo neutraal mogelijk te zijn. Ik heb zorgvuldig vermeden kritiek te hebben op de islam, vooral in de eerste hoofdstukken om te voorkomen dat de gehersenspoelde reacties van mensen toeslaan. Deze zorgvuldige aanpak heeft goed gewerkt en veel mensen hebben de waarheid geleerd die anders vijandig tegenover het zou zijn geweest.

Op het eerste gezicht lijkt deze aanpak misschien verkeerd. Want wat heeft het voor zin mensen over de islam te vertellen, zo niet om het te bekritiseren?

Het voordeel is echter dat wanneer mensen eenmaal de islam begrijpen, je hen niet hoeft te vertellen dat het slecht is. Je laat ze eenvoudig hun eigen mening verzinnen. Na uitgelegd te hebben hoe moslims verplicht zijn het gedrag van Mohammed na te bootsen, hoef je alleen maar zijn biografie te tonen. Dan zal zelfs het meest politiek correcte het probleem begrijpen.

Wanneer ik iemand wil voorstellen aan het onderwerp islam, zeg ik altijd dat ik “de islam heb onderzocht” of “er veel over heb gelezen” en vertel hoe interessant het is. De meeste mensen willen meer weten over de islam omdat veel van wat ze hebben gehoord niet helemaal klopt.

Op dit punt probeer ik te voorkomen dat ik in veel discussies terechtkom buiten de basis. Ik zou ze kunnen vertellen dat moslims Mohamed moeten navolgen en hoe de Koran zo moeilijk te begrijpen is. Dan bied ik aan om ze wat interessant materiaal te geven.

Ik raad dit boek altijd aan omdat het de beste inleiding is tot het onderwerp waarvan ik me bewust ben. Het is vooral handig om sceptici te overtuigen. Het heeft ook het voordeel dat het gratis beschikbaar is op het net op:
http://thestoryofmohammed.blogspot.com.au

Weinig mensen zullen dit boek helaas lang op de computer lezen. Er zijn andere boeken, door mensen zoals Bill Warner, Daniel Scott of Brigitte Gabriel die op verschillende manieren superieur zijn. Als een inleiding op het onderwerp is het echter de beste die ik ken. In elk geval een ander boek aanbevelen, maar zorg ervoor dat het niet te confronterend is, vooral in de vroege delen. Dit kan een echte afslag zijn, vooral voor de meer politiek correcte.

Boven alles, vermijd kritiek op de islam totdat je kunt zien dat iemand de waarheid is gaan zien. Laat hen dan zelfs als het ware de leiding nemen. Als mensen niet geïnteresseerd zijn, duw er dan niet op. Vaak gebeurt er iets waardoor ze dingen in twijfel trekken. Hopelijk komen ze terug en vragen ze je ernaar. Nadat je het zaad hebt geplant, zal het vaak langs het pad groeien zonder verdere hulp van jou.

Telkens als mensen vijandig staan tegenover de waarheid, duw ze dan niet te veel. Laat ze met geschikt materiaal en laat ze beslissen. Laat het onderwerp vallen en behoud je vriendschap. Later is het verrassend hoeveel er op eigen kracht tot de waarheid zullen komen. Als je ze pusht, zullen ze alleen hun barrières versterken. Als u deze aanpak volgt, bespaart u veel verdriet. Het zal je ook veel effectiever maken in het verspreiden van bewustzijn van de gevaren van islamitische expansie.