Begrijp de Islam; Het verhaal van Mohammed (Hoofdstuk 13 – Tweede Jodenstam)

13. De tweede stam van de Joden

De tweede Joodse stam in Medina werd gealarmeerd door Mohammeds groeiende macht en agressie. Ze begonnen een complot tegen Mohammed uit te komen. Helaas voor hen had Mohammed altijd een uitstekende intelligentie. Hij hoorde dit en belegerde hun fort.

Deze Joden waren boeren die heel fijne dadelpalmen kweekten. Mohammed verbrandde veel van deze palmbomen die de Joden woedend maakten. Ze riepen: “Je hebt moedwillige vernietiging verboden en de schuld gegeven aan degenen die dat doen. Nu doe je wat je verbiedt. ”

De Joden waren echter hulpeloos en sneden een deal met Mohammed. Ze mochten weggaan met alles wat ze maar konden dragen, behalve hun harnas en wapens. Ze hebben zelfs hun huizen afgebroken om de houten balken te nemen. Deze waren waardevol in Arabië waar geen bomen groeien. Omdat er niet gevochten werd, nam Mohammed 100% van de buit. Hij bracht dit door aan zijn familie en kocht wapens voor Jihad.

Om zijn critici te beantwoorden, bracht de Koran enkele nieuwe openbaringen naar voren. Het was Allah die wraak had genomen, wat de schuld van de Joden was.

Van de Koran:
59: 2 Hij was het die het Volk van het Boek [de Joden] had gedwongen hun huizen te verlaten en de eerste ballingschap in te gaan. Ze dachten niet dat ze zouden vertrekken, en ze dachten dat hun vestingen hen konden beschermen tegen Allah. Maar Allah’s toorn bereikte hen vanwaar ze het niet verwachtten en wierp verschrikking in hun hart, zodat ze hun huizen vernietigden met hun eigen handen, evenals door de handen van de gelovigen. Neem de waarschuwing van dit voorbeeld, jij die de ogen hebt om het te zien!

Van Bukhari:
B4,52,153 Omdat het eigendom van de Joden die Allah aan Mohammed had gegeven niet door de moslims was gewonnen door het gebruik van hun paarden en kamelen, was het exclusief eigendom van Mohammed. Hij gebruikte het om zijn gezin hun jaarlijkse toelage te geven en hij spendeerde de rest aan wapens en paarden voor Jihad.

En de Sira:
I654 De Joden hadden veel geluk dat Allah hen liet gaan met een paar wereldse processies. Ze kwamen levend tevoorschijn en Allah versloeg hen niet, maar ze zouden in de hel verbranden omdat ze zich verzetten tegen Mohammed

Opmerkingen van de auteur:
Omdat de Kaffirs de vijanden van Allah waren, was alles wat Mohammed met hen deed altijd gerechtvaardigd. Zijn doctrine van Jihad kreeg vorm als totale oorlog tegen de Kaffirs. Hij zou geen beperkingen accepteren voor zijn vermogen om oorlog tegen hen te voeren. Allah zou altijd een rechtvaardiging geven voor de regels die hij brak. Mohammed was nu ongeveer drie jaar in Medina.